Риболов

РИБОЛОВНИ ВЪЗЛИ!!!
ДРУГ САЙТ ЗА РИБОЛОВНИ ВЪЗЛИ!!!
ТРЕТИ САЙТ ЗА РИБОЛОВНИ ВЪЗЛИ!!!

РИБОЛОВЕН СПРАВОЧНИК!!!


ИЗБИ РИБАТА, БЕ!!!
Fishiing Mania - Българският риболовен портал

РИБОЛОВНО УЧИЛИЩЕ

Основни възли Видове риболов За рибата Риболовна линия
Основни възли
1. Връзване на кука с “Ухо” – 1
Прекарвате свободният край на влакното през ухото на куката. Взимате свободният край и го подпъхвате под основното влакно. Започвате да правите намотки около основното влакно.

2. Връзване на Кука с “Ухо” – 2
Прекарвате влакното през ухото на куката и правите от него голямо ухо, както е показано на картинката. Правите няколко намотки около стъблото на куката и горната част на ухото.

3. Връзване на обикновенна кука
Правите ухо с влакното и го поставяте върху стъблото на куката. Със свободният край започвате да правите намотки около стъблото надолу (както е на картинката). Има и друг начин – нагоре, но трябва да започнете с намотките от по долу. Аз лично го предпочитам. Правите около 6 намотки и промушвате оставащия свободен край през ухото. Остава само внимателно да стегнете възела и да изрежете края.

4. Връзване на вирбел (блесна …)
За тази цел направете двойно влакно. Промушете двойното влакно през ухото на вирбела или блесната. Връзвате единичен обикновен възел с двойното влакно, но не го затягайте до край.
Пъхнете вирбелът през свободния край (примката). Стегнете и изрежете остатъците.

5. Връзване на влакното към шпулата на макарата
Възеsлът прилича малко на този за куки с ухо – 1, но е много ефективен начин да се върже влакното.

6. Връзване на влакно за влакно
Наложете влакната едно към друго и с едното направете 4-5 намотки около другото. След това вземете краят му и го пъхнете в ухото от първата намотка. Повторете стъпка 1 и с другият край на влакното.

7. Възел за образуване на примка
Правите двойно влакно с ухо. Правите една намотка с ухото около другото влакно. Прекарвате ухото през новото ухо. Стягате и подрязвате и вече знаете достатъчно възли за първият си риболовен излет.
free counters
Free counters