Ако искате да се регистрирате, направете запитване на: http://eStoyanov.net

BGtop

2011 год.

2011 год.

Мнениеот estoyanov » 21 Фев 2011 13:52

На 20 февруари в сградата на Факултета по математика и информатика към СУ"Св. Климент Охридски" се проведе поредния турнир по елементарна математика. Кой знае защо тази година в "прочутия" български форум по математика Math10.com не се обели и дума във връзка с това събитие. Жалко, наистина жалко, като се вземат впредвид големите претенции на някои от участниците във въпросния форум. Оправдания отново ще се намерят всякакви, но това едва ли ще промени личното ми впечатление за гореспоменатите. Разбира се, че е важно да се помага на всеки, който нададе вой "Аууууууууу, спешно требе да ми решите таа задача!!! Че се мре! Убиват ме некви тъпи даскали!!! Помоооооооощ!!!". Разбира се, че трябва да се внимава и за правописа на участниците във форума. Българи сме, все пак. Но да се забрави за един изключителен човек и учител като проф. Борислав Боянов (лека му пръст!) е най-меко казано кощунство! Имах щастието при участието си на първия Турнир за Купата на Декана да разговарям лично с него. Бях забравил да си подпечатам командировъчното сутринта и го попитах какво да правя. Той ме покани в кабинета си, сложи си печата и ме попита какво мисля за турнира. Каза ми още, че искрено се надява на огромно участие и смята, че това е един удачен начин за популяризиране на математиката, а също така и възможност за изява на всички, които обичат въпросната наука. Сподели с мен, че се надява някой учител или асистент да успее да спечели първото място. Дори и не предполагаше, че за 6 години ще вземат участие едва 4-5 учителя и асистента. Раздаде грамоти за отлично участие с личния си подпис на всеки един от класиралиоте се за втория кръг. Това беше страхотен стимул поне за мен!
Г-н Боянов, каква я мислихме, каква стана?!?!?! Вечна Ви памет!!!
Аватар
estoyanov
Site Admin

Назад към Национално състезание по елементарна математика - Турнир проф. Борислав Боянов