Риболовни излети около Арчар

АРЧАР – 2010

Това местенце го открих миналата година. Не, че други не го знаят. Просто аз за първи път отидох там миналото лято, търсейки нови места за риболов. Беше много тинесто тогава, но това не ми попречи да направя два добри улова за около два часа. Но това си беше. Дунавът се дръпна още и стана твърде плитко за лов на плувка. Тази година след като нивото стана подходящо отново бях там. И вижте на последните снимки за какво става дума!

Доста по-добре, нали?! Става въпрос за 80 и 102 риби!

Последния път хванах дори и едно щукле за десерт! Ловил съм и двата пъти от около 6.00 до 10.30 сутринта! Това е за сега. Мисля пак да отида утре и ще ви кажа как е положението и дали става за риболов, защото Дунав доста спадна и може би няма да имам слука, но ще пробам на дъно и за хищник! Забравих да кажа, че бях на 17 и 18 юли – събота и неделя. Опитах се да се доредя на пристанището, но и двата пъти по тъмно имаше 4-5 коли и около десетина човека, които пушеха нервно пазейки местата си и очаквайки да се съмне! За това и минах вдясно от пристанището на Арчар, ако не сте разбрали още къде е мястото.

Ето го и въпросното местенце!!! Найс, аа?!

Ходих още няколко пъти с подобен успех. Между другото хващах и по някое щукле на блесна или воблер. Преди петнадесетина дена (към 15 август) нещо се развали работата и започнаха да кълват само уклеи и хищници. Последният път преди да ида на море хванах 135 уклея за около четири часа. Някъде към 3,5 кг риба. Беше голям мор но пък само уклеи. Не че са лоши като риба, но омръзва! 🙂

free counters
Free counters